Partit Pirata

Dissabte a la tarda em van convidar a assistir a la celebració del Dia Internacional de la Llibertat de Programari. Entre les xerrades, n’hi havia una anomenada “Per un nou model de coneixement”. Em va cridar l’atenció. Sabia que els ponents eren membres del Partit Pirata de Catalunya, en Kenneth Peiruza i en David Arcos. Fa un parell de setmanes m’havia arribat per correu electrònic un document anomenat “Navegant la tercera onada” (Ángel Vázquez Hernandez, traducció de Giorgio Grappa), on s’explicava d’on havien sortit els partits pirates, per què i que volien aconseguir. També s’explica molt bé el que NO volen. És un text interessant, un pèl dens, però amb calma i interès per part del lector es pot aprendre què és això dels partits pirates. Us demano que feu l’esforç. A alguns de vosaltres ja us haurà arribat per mail.

En vistes de la precarietat electoral d’enguany, em veig quasi obligat a demanar-vos el vot per aquesta gent. Jo encara no sé si els votaré, però estic segur que NO votaré als de sempre. Estic fart de mentides i enganys, de sentir-me menyspreat com a ciutadà, i de ser tractat d’imbècil. La classe política actual es pensa que som rucs i no ens n’adonem, però ho fem, encara que el dia de les eleccions (la festa de la democràcia!) tothom vagi a votar als de sempre perquè puguin continuar fent el de sempre. Aquest any NO. Aquest any veig una alternativa vàlida. No us vull alliçonar, sols vull que llegiu el document i que cadascú tregui les seves pròpies conclusions. Tots som prou grandets per entendre’l.

La xerrada en si va girar sobre el tema de les patents i els copyrights, un tema que jo no coneixia massa però que em va semblar la mar d’interessant. I penso continuar buscar informació sobre això, sobre la Llei de’n Mickey Mouse, sobre les patents farmacèutiques i tota la pesca. Ens estàn enredant com a xinos.

Llegiu-lo si us plau, i si us interessa, acudiu a alguna xerrada d’aquesta gent, o poseu-vos en contacte amb ells. Estaran encantats de respondre els vostres dubtes.

Salut i codi lliure!


4 responses to “Partit Pirata

 • Laia Vilaubi

  La xerrada va ser interessantíssima, i el debat posterior també.
  Tant debò ens conscienciéssim més de tot el que comporta el programari privatiu. Va ser una sorpresa descobrir la llei del Mickey Mouse, i tot el que ens fan creure SGAEs, Monsanto i companyia. Que la cosa no es queda en el programari lliure, sinó que inunda altres aspectes de la nostra vida. No ens n’adonem, perquè així ho volen, i vivim enganyats. Com costarà que ens n’adonem tots! Però crec que val la pena intentar-ho.
  Als que llegiu això, i us interessi, us recomano que dediqueu uns minuts a informar-vos. Que les coses han canviat, i comencem a ser més lliures per decidir com ens informem. “Navegant la tercera onada” et posa en la pista, però hi ha moltes més coses. El Partit Pirata, potser és una via, no ho sé. Jutgeu vosaltres mateixos.

 • Trobada pirata a Terrassa i xerrada al dia del Programari Lliure

  […] i el públic en va sortir molt satisfet, i  així ho varen manifestar, felicitant als ponents, fent-ne articles als blocs personals, twitejant els seus comentaris, afegint-nos a la nostra plana de facebook i, com no, apuntant-se […]

 • aniol

  Això de la Llei d’En Micky Mouse em sembla que també en parlen a la pel·lícula “Steal This Film” http://www.stealthisfilm.com (en castellà “Roba esta película”).
  Jo també estic molt interessat amb què diuen els del Partit Pirata. Tampoc tinc clar si els votaré o no, però el que sí estic veient és que de moment han anat fent bé les coses i saben comunicar-se.

 • Ruby NRK

  Votar o no votar aquesta no és la qüestió. Si tens dubtes és perquè creus que n o serveix de res emetre un vot a un partit, un color, una llista, un programa complet o que les cares no et donen el feeling necessari per sortir del sofà o de l’escriptori un diumenge matí o tarda. Jo et diria que no facis allargar la inutilitat del sistema, serveixi o no a curt termini, VOTA PIRATA i ja veurem com fem movem les coses, per canviar el sistema obsolet de Democràcia i entrar en un nou joc on tots tinguem més a dir sobre les decisions del parlament. Algún dia votarem projectes, propostes i cada una de les polítiques dels programes, llavors podràs anar a votar sense creure que no serveix perquè podrem decidir no votar als partits (o si) i fer-ho a les coses tangibles. Força Pirata!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: